Pittige boerenkool met kikkererwten

Boerenkool is berengezond! Dat wist je misschien al wel, maar hoe vaak zet jij het op tafel? Je kunt natuurlijk een winterse stamppot maken met deze groente vol vitamine C, antioxidanten en aminozuren, je kunt het in een smoothie gooien of in een salade verwerken. Gekookt of rauw, je kunt er van alles mee. Maar je kunt het ook prima (roer)bakken! Deze pittige boerenkool met kikkererwten is hier in ieder geval een keeper!

Het recept is natuurlijk supersimpel. Zo simpel is het, anders vind je het hier niet ;-) Gezond eten moet namelijk wel lekker en snel zijn, want er wordt ’s avonds vaak ook nog gesport! Dit gerecht is perfect voor na het sporten. De kruidige mix verwarmt je helemaal en alle vitamines uit de boerenkool maken een complete combi samen met de eiwitten, koolhydraten en vezels van de kikkererwten.

Om het kruidenmengsel te maken heb je een keukenmachine, hakmachine, nutribullet of staafmixer nodig. heb je dit niet, dan kun je alles superfijn snijden. Is dan dus wel wat meer werk! Pel de sjalotten en snijd ze in grove stukken. Schil de gember en snijd dit ook in grove stukken. Verwijder wat van de zaadlijsten van de chilipepers (niet alles, want een beetje pit is wel lekker!) en snijd ook deze in grove stukken. Plet of stamp een paar kruidnageltjes fijn en pel de tenen knoflook. Doe dit nu allemaal in de keukenmachine, hakmachine, nutribullet of het bakje van de staafmixer. Voeg de limoensap toe en hak alles helemaal fijn. Het mag zelfs een soort ‘boemboe’ ofwel pasta worden.

Lees verder op www.glowmagazine.nl

Geplaatst op 18 maart 2018 door glow