Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig sausje gemaakt van Griekse yoghurt en verse dille. Je kunt de pitabroodjes opensnijden, vervolgens vullen en dan gewoon lekker uit het vuistje eten óf (zo aten wij de ze) beleg de pitabroodjes met de ingrediënten en eet ze met mes en vork. Soms heb je gewoon geen zin in geknoei ;) Ook leuk: je kunt dit gerecht uitstekend maken voor meerdere personen. Zet dan een grote schaal met pitabroodjes op tafel en serveer de kipgehaktballetjes, bimi broccoli, yoghurtsaus en verse dille er in aparte bakjes bij. Zo kan iedereen zelf zijn eigen broodje samenstellen. En zei ik al hoe overheerlijk die zelfgemaakte kipgehaktballetjes zijn..
Sommige gerechten smaken gewoon echt tien keer beter wanneer je ze zelf maakt. Neem bijvoorbeeld deze zelfgemaakte kipgehaktballetjes. Ze zijn zó sappig en smaakvol. Gemaakt van (je raadt het nooit) kipgehakt, ei, havermout en kruiden. Gedroogde dille in dit geval. Maar varieer ook vooral eens met gerookt paprikapoeder of Italiaanse kruiden! De balletjes bakken we goudbruin in de koekenpan, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook in de oven bakken. Doe de balletjes dan in een ovenschaal en bak ze 20-30 minuten op 180 graden. Heb je er een paar over? Koud zijn ze ook erg lekker! Ik sneed twee kipgehaktballetjes in plakjes en at deze op een cracker met komkommer en wat mosterd. Klinkt wellicht een beetje als een vreemde combi, maar het was écht heel lekker..
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 22 augustus 2024 door beaufood