Pistachemuffins met rozijnen

Enige tijd geleden nam mijn moeder pistachenotenmeel voor me mee. Gewoon gevonden bij de toko!

Pistachenoten hebben een unieke smaak, heel rijk, bijna boterachtig. Hoewel ik ze niet vaak eet, vind ik ze heerlijk! Ik twijfelde wat ik er eens mee zou gaan maken en daarom heeft het meel toch zeker een maand of 2 gewoon in de kast gestaan. Eigenlijk zonde om er zo lang mee te wachten, maar het is er nu toch van gekomen.

Mijn keuze ging tussen kipfilet met pistachenotenkorst en muffins. Zoals je ziet had ik zin om iets te bakken, omdat het weekend is denk ik, en zijn het de muffins geworden. Ze zijn heerlijk, lekker luchtig (dankzij het kastanjemeel) maar ontzettend rijk van smaak dankzij de pistachenoten.

Wie geen pistachenotenmeel kan vinden, kan dit natuurlijk gewoon zelf maken. Neem dan 145 gram gepelde pistachenoten (zonder zout) en maal deze heel fijn met behulp van een foodprocessor of blender. Binnen een paar minuten heb je je eigen gemaakte pistachenotenmeel.

Ingrediënten

  • 145g pistachenotenmeel
  • 100g kastanjemeel
  • ½ tl baksoda
  • ¼ tl vanillepoeder
  • snufje zout
  • 60 ml kokosolie, vloeibaar
  • 60 ml honing
  • 2 grote eieren
  • 50g rozijnen

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 11 juli 2017 door eetpaleo