Pindasoep met rijst

Bij een broodnodige periodieke opruiming van de voorraadkast kwam ik een potje Zuid-Afrikaanse pindasoep tegen van de Kleinste Soepfabriek. Twee jaar over datum. Ooit aangeschaft in een vlaag van ‘hee, die ken ik nog niet, dat klinkt lekker en handig voor achter de hand’. Maar zoals het gaat met voorraadkasten, althans bij mij thuis, die slibben voor je het weet dicht met dit soort goedbedoelde proviand. We hebben ‘m toch maar gewoon opgegeten, en het niet alleen overleefd, maar hij bleek nog lekker ook.

Dat kan ik zelf ook
Bij het lezen van het etiket – Ingrediënten: aardappel, sperzieboon, pindakaas, tomatenpuree, ui – komt onherroepelijk de gedachte: dat kan ik zelf ook. Zo gezegd, zo gedaan. Alleen werd het bij mij het zoete aardappel in plaats van gewone en voor de voedzaamheid en de lekker mocht er ook een eitje bij. Maar de ware geniale ingeving, al zeg ik het zelf, was om hem te serveren met een los kommetje rijst erbij, als een Indische sajoer.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 11 maart 2021 door KokenmetKarin