
Hebben jullie al gehoord van Peanut Butter Day? In Amerika wordt deze dag jaarlijks op 24 Januari gevierd. Voor mij – een pindakaas lover – is het een extra excuus om de pot weer op tafel te zetten. De site staat vol met allerlei soorten pindakaas recepten. Dit keer is het een pindakaas dip met fruit. Om eerlijk te zijn durf ik dit bijna geen recept te noemen. De dip is zo makkelijk om te maken en ohh zo lekker. Dat ik dit niet eerder bedacht heb.
De pindakaas dip maak je met Griekse yoghurt, honing en natuurlijk pindakaas. Vervolgens combineer je dit met fruit naar keuze. Persoonlijk vind ik appel, banaan en mango een passende combinatie. De dip kun je verder nog pimpen met granola, gehakte nootjes en bijvoorbeeld kokos. Dat is misschien een leuk ideetje als dessert voor de kinderen na een etentje. Dan kunnen ze zelf een toetje maken. Voor nu houd ik het eenvoudig met alleen de dip en fruit.
De pindakaas dip is een extra-tje, een verwenmomentje. Bij thuiskomst van school heb ik de kinderen verrast met deze fruitsalade 2.0: “mam, wat heb je nu voor lekkers gemaakt“.
Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl
Geplaatst op 24 januari 2018 door linda