Deze is voor de picknick.. lunch op het strand of in het bos. Onderweg in de auto of voor wanneer je iets mee wilt nemen naar een bbq. Natuurlijk hoef je hem niet ergens mee naar toe te nemen, maar door de samenstelling is hij perfect voor dit doel. Deze picknick salade maak je van aardappeltjes, bloemkool en augurkjes. Samen met een groene yoghurt dressing gemaakt met ansjovis, citroen en peterselie heb je een perfecte aanvulling op je bbq. De salade kun je dus gemakkelijk in een bakje of potje stoppen. Je kunt eenpersoons weckpotjes vullen, of een grote pot meenemen. Wat voor jou natuurlijk het handigste is.
In de salade gebruik ik rauwe bloemkool. Dat is hartstikke lekker, knapperig en fris. En natuurlijk heel gezond. Je kunt hele kleine roosjes snijden of ze even in een keukenmachine grof malen. De groene dressing maak je lekker snel in het hakmolentje van de staafmixer, omdat je yoghurt toevoegt in plaats van mayonaise en een heel klein beetje olijfolie is de dressing en salade hardstikke gezond. Ben je geen fan van ansjovis of wil je er een vegetarische salade van maken: gebruik dan kappertjes.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 06 augustus 2020 door UitPaulinesKeuken