Pesto van kiemen met walnoten

Ik krijg ontzettend vaak de vraag naar recepten voor gezonde spreads en dipjes. Leuk! Ik vind het zelf heerlijk om uren in de keuken te staan om lekkere borrelhapjes of andere gerechten te maken, maar ik snap dat niet iedereen hierom staat te springen of hier tijd voor heeft. Deze pesto van kiemen met walnoten heb je super snel gemaakt en is een gezonde toevoeging op bijvoorbeeld je borrelplank. Ook heerlijk op een cracker met plakjes komkommer.

De pesto uit de winkel wordt veelal gemaakt met pijnboompitten en basilicum. Ik vond het leuk om eens iets anders te proberen en verving de pijnboompitten door walnoten (stuk voordeliger ook!) en de basilicum door rode kool kiemen. De kiemen smaken licht naar rode kool en geven de pesto een mooie paarse kleur. Ze zijn ook nog eens onwijs gezond én gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt in het slaschap.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 28 december 2016 door beaufood