Perzik caprese salade

Een salade caprese staat op elke menukaart in Italië. Op vakantie heb ik direct een basilicum plant voor € 1,- gekocht en 3 weken lol van gehad. De tomaten daar zijn net snoepjes en om de paar dagen stond de traditionele salade op het menu. Vaak at ik het bord in mijn eentje op. Yum! Eenmaal thuis wilde ik hier graag een variatie op maken. Naast de tomaat kun je ook een perzik caprese salade maken met pistachenoten.

Geen Italiaan die dit eet natuurlijk. Zo maakt “mama” dit niet klaar. Ach daar hebben wij lak aan. De combinatie van perzik en mozzarella is echt goddelijk. Daar is niks aan overdreven. Vrienden aten een portie mee en waren aangenaam verrast. Koop wel buffel mozzarella als je portemonnee dit toelaat. Vele malen beter dan de plastic ballen die ernaast liggen.

Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl

Geplaatst op 19 augustus 2016 door linda