Dat mijn verre reizen sinds corona compleet van de baan zijn is al sneu, maar dat daarmee ook mijn culinaire reisverhalen voor Trouw abrupt tot stilstand zijn gekomen, is voor u natuurlijk ook heel spijtig. Maar geen nood, reizen op papier en in de keuken kan gelukkig altijd. Zo werd ik laatst uitgenodigd voor een lunch met de ambassadeur van Peru, waarbij een complete staalkaart van de rijke culinaire traditie van dat Zuid-Amerikaanse land ter tafel kwam.
Mijn tafeldame bleek Katinka Lansink Dodero (cevicheceviche), die me elk onbekend ingrediƫnt kon toelichten en bij elk gerecht wel een mooie anekdote had. Ze heeft een Nederlandse vader en Peruaanse moeder en ziet het als haar levenswerk om ons allen bekend te maken met de wondere wereld van de Peruaanse keuken. In april kwam haar eerste kookboek uit, Mi casa Peru. Prompt kreeg ik na onze lunch een exemplaar toegestuurd en ik ben sindsdien niet meer opgehouden met lezen.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 13 december 2021 door KokenmetKarin