De vulling van deze cheesecake maakte ik naar een recept van Miljuschka, maar dan wel met driekwart minder suiker en ietsje minder roomkaas. Met een bodem gemaakt van pepernoten is deze cheesecake op zich al overheerlijk, maar je tilt hem tot niveau zevende hemel door er zelfgemaakte dulce de leche overheen te lepelen. Wisten jullie dat zelf dulce de leche maken echt het Ɣller simpelste klusje ever is? Je koopt een blikje gecondenseerde melk, zet hem (dicht) in een pan met zacht kokend water en na anderhalf uur heb je de lekkerste karamelsaus EVER. En daar heb je precies niets voor hoeven doen, behalve wachten. Na anderhalf uur heb je een zijdezachte karamelsaus en na twee uur is een dikkere karamelpasta het resultaat. Kortom: ren naar de supermarkt, haal de ingrediƫnten en duik meteen de keuken in!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 30 november 2019 door beaufood