Pecannoten taart met dadels

Pecannoten zijn mijn favoriete noten. In porrigde, yoghurt, smoothiebowls of gewoon een handje tussendoor. Daarom wist ik zeker dat ik een pecannoten taart (ook wel pecan pie genoemd) heerlijk zou vinden! Ik maakte een iets gezondere variant en voegde dadels toe aan de vulling. Hierdoor krijgt de taart een heerlijke karamel smaak. Echt heerlijk in combinatie met de pecannoten en knapperige bodem.

Deze pecannoten taart met dadels is makkelijk en leuk om te maken en niet zo machtig. Door amandelmeel te gebruiken in de bodem, wordt deze iets smeuïger en zoeter, maar je kunt ook alleen (spelt of volkoren) bloem gebruiken. Heerlijk bij een kop koffie of thee, of als dessert.

Dit heb je nodig

Bodem
100 gram amandelmeel
150 gram (spelt) bloem
125 koude roomboter
1 eidooier
1 eetlepel water
snuf zout

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 04 februari 2021 door feelgoodbyfood