Pecan Salted Caramel Rotsjes

Knapperige pecannoten, salted caramel en een heerlijke chocolade coating. Een droom die uitkomt voor een chocoladeliefhebber! Ik weet eigenlijk niet meer hoe ik op het idee kwam om deze te maken, maar ik weet wel dat de zak pecannoten die ik in de kast had staan mijn naam telkens riep. Soms heb je dat weleens. Mijn ingrediënten heb ik allemaal mooi bij elkaar staan 2 grote keukenlades (tenminste, dat is slechts een deel van mijn voorraad) maar die pecannoten sprongen er telkens uit. Alsof ze rechtstreeks in mijn hand sprongen wanneer ik door de keuken liep. Het zal je niet verbazen dat dit voorraadje snel kleiner werd…

Kortom; het was tijd om weer eens iets met pecannoten te maken, ik had er niet voor niets steeds zin in. Salted caramel vind ik altijd al geweldig lekker en de combi met pecannoten en chocolade kon het alleen nog maar beter maken. Daarmee was het idee voor deze rotsjes geboren!

Je kunt ze natuurlijk lekker bij de koffie of thee eten, maar deze zijn ook super geschikt als luxe chocolaatjes voor de feestdagen. Zoiets waarmee je indruk maakt op je schoonfamilie. Of op jezelf 😉 Maargoed, ik hoef je denk ik geen extra reden te geven om te kunnen knoeien met chocolade.

Salted caramel

Salted caramel houdt de pecannoten bij elkaar voordat je de laag chocolade eromheen doet. Het is allemaal heel makkelijk te maken, alleen je moet wel een beetje geduld hebben. Na het coaten van de pecannoten met de caramel moeten de rotsjes namelijk echt even een half uurtje in de koelkast om iets steviger te worden. Anders vallen ze uit elkaar terwijl de chocolade eromheen gaat, of zit er ineens een heleboel karamel tussen je gesmolten chocolade. Twee situaties die je niet wilt.

Het recept:

Salted caramel:

  • 200g Medjool dadels, zonder pit
  • 75 ml kokosmelk
  • 25g kokosolie
  • ¼ tl fleur de sel

Rotsjes:

  • 150g pecannoten
  • 150g pure chocolade (minimaal 80% cacao)
  • ½ tl fleur de sel

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 29 november 2017 door eetpaleo