Deze patisson gazpacho met basilicum olie is echt per-fect als lichte lunch in dit zomerse weer. Of als side dish voor bij de barbecue. Bijvoorbeeld ijskoud geserveerd in mooie kleine glaasjes. Ultieme culinaire verkoeling als je het mij vraagt. Gazpacho is een (Spaanse) koude soep gemaakt van groenten en kruiden. Je maakt deze frisse gekoelde soep eenvoudig in de blender en hij is het lekkerst wanneer hij net uit de koelkast komt. Perfect gerechtje dus om in de ochtend of de avond van te voren klaar te maken!
Gazpacho wordt meestal gemaakt van tomaat, maar ik maakte hem dit keer van patisson. Tot gister had ik echt geen FLAUW idee wat een patisson was. Ik kwam deze groente toevallig tegen in het stalletje van de moestuin bij mij in de buurt. Regelmatig koop ik ingrediënten waarvan ik geen idee heb wat je allemaal mee kunt doen, om thuis mee te experimenteren. Ik dacht eigenlijk dat dit een soort pompoentje was, maar het bleek dus een patisson te zijn. Patissons maken deel uit van de komkommerfamilie waar ook courgettes, pompoen en meloen in thuishoren. Je komt ze af en toe tegen in de supermarkt, maar verder is het echt een hartstikke vergeten groente. Jammer want ik vind ‘m méga lekker!
Lees verder opa www.beaufood.nl
Geplaatst op 23 augustus 2020 door beaufood