Zomervakantie. En wat eten we dan na strand, dierentuin of pretpark? Frietjes! Tenminste als het aan Floor en Cato ligt. Dat die niet het meest gezonde avondmaal vormen, wisten ze. Maar dat in de ketchup erbij een klontje suiker zit en mayonaise uit minimaal 70% vet móet bestaan, niet. Nu ze het zelf gemaakt hebben, weten ze het wèl
En dat ze het weten vind ik eigenlijk belangrijker dan dat ze het niet eten. Wij hebben weinig restricties aan tafel. Geen pakjes, zakjes en kant-en-klaar, dat zijn de belangrijkste. Verder bakken we koekjes vol suiker, kloppen room voor de aardbeien en laten het vel om de kip, die we vervolgens braden in boter.
Nou vallen mayonaise en ketchup onder kant-en-klaar. Met zeker bij de mayo de nodige conserverings-, verdikkings- en kleurstoffen. Waarom maken we die eigenlijk niet zelf? Aan de slag!
Mayonaise maken is echt zo gebeurd. Zeker met de staafmixer; dan hoef je niets druppelsgewijs te doen. Ik maakte de allereerste keer de fout om te smaakvolle olijfolie te gebruiken in plaats van neutrale arachide- of zonnebloemolie. Dus keerde ik met rasse schreden weer terug naar mijn (nog steeds wel) favoriete D&L-mayonaise. De citroen die het hem daarin doet, zit ook in onze eigen mayo.
Geplaatst op 28 augustus 2016 door tym