Pastéis de nata worden ook wel Pastel de nata of Pastéis de Belém genoemd. Het tweede is heel simpel. Pastéis (je spreekt het uit als pastejii) is het meervoud van Pastel. Nata betekent room in het Portugees. Belem is een wijk in Lissabon (het betekent Bethlehem). Hier is het Portugese gebakje groot geworden. Een bakkerij in deze wijk heeft de Pastéis beroemd en berucht gemaakt. Tegenwoordig zo populair, dat busladingen vol toeristen langs de Pasteleria (= bakkerij) gaan om ze te proeven. In de meeste bakkerijtjes kan je ter plekke kijken hoe ze gemaakt worden. Superleuk! Liters room worden er in de bladerdeegbakjes geschonken. Ik wilde eerst een aantal meenemen naar huis in het vliegtuig, totdat ik me bedacht dat ik ze zelf ook wel kon maken. Dan hebben jullie er ook nog wat aan. Officieel gaat er een mierzoete suikersiroop doorheen. Ik heb deze achterwege gelaten (niet boos worden Portugese mensen) omdat ik niet zo’n enorme zoetekauw ben. Het resultaat, superlekker! En heel makkelijk gemaakt. Probeer zelf maar.
Ingrediënten voor 10 st.
1 rol vers bladerdeeg
4 eidooiers
250 ml melk
1 vanillepeul
Rasp van een halve bio citroen
Kaneelstokje
60 gram suiker
1 el bloem
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 07 september 2017 door UitPaulinesKeuken