Pastinaak-zoete aardappel pannenkoekjes

Weer zo’n minder bekende groente; de pastinaak. In het Engels ‘parsnip’ genoemd, wat een beetje klinkt als een soort vogeltje.

Zelf vind ik de pastinaak een erg lekkere groente! Hij is veelzijdig en heeft een karakteristieke, zachte en verwarmende smaak zonder te overheersen.

Gisteren bedacht ik dat ik er wel puree van kon maken, samen met zoete aardappel. Lekker! Alleen had ik in plaats van 2 porties puree, zeker 8 porties, dus ik wilde er ook nog iets anders mee maken.

De pannenkoekjes die ik er uiteindelijk mee heb gemaakt waren om eerlijk te zijn lekkerder dan de puree zelf; deze heb ik vandaag 2x gemaakt. Eerst als snelle lunch en vervolgens ’s avonds als bijgerecht bij een etentje.

Hieronder vind je allereerst het recept voor de puree, en daarna voor de pannenkoekjes:

Ingrediënten

Pastinaak-zoete aardappelpuree

  • Pastinaak - 3
  • Zoete aardappel - 2
  • Appel - 1
  • Kaneel - 2 el
  • Citroensap - 2 el

Pastinaak-zoete aardappel pannenkoekjes

  • Pastinaak-zoete aardappelpuree - 1 cup (250ml)
  • Kaneel - 1 el
  • Eieren - 4
  • Kokosolie - ¼ cup

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 11 december 2016 door eetpaleo