Aardappel en pastinaak is een heerlijk combinatie. Vooral met verse takjes tijm, dus laat deze vooral niet weg uit het gerecht. Lekker om puree mee te maken, maar ook als basis voor stampot. De prei en champignons geven een heerlijke smaak aan de stampot. Ik ben meestal niet zo een fan van ‘nep’ vlees, maar bij een stampot vind ik vegetarische spekjes een heerlijk toevoeging, Deze zorgen voor die beetje zoutige smaak en bite in de stampot.
Tip: ook lekker met vegetarische rookworst. Wil je dit gerecht voor 4 personen maken? Voeg dan gewoon iets meer aardappelen en pastinaak toe.
500 gram aardappelen iets kruimig
300 gram pastinaak
250 gram kastanjechampignons (1 doosje)
1 prei
1 pak vegetarische ‘spekjes’
2 teentjes knoflook
1 eetlepel kerriepoeder
150 ml (plantaardige) melk
snuf zout en peper
verse takjes tijm
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 16 februari 2020 door feelgoodbyfood