Pastinaak soep met prei en labneh. Een heerlijk romige en voedzame soep gemaakt van zoete patinaak, prei, dille en ras el hanout kruiden. Eenvoudig te maken – maar welke soep is dat eigenlijk niet? ;) Deze soep is perfect als warme lunch of als avondeten. Wanneer ik deze pastinaak soep als avondmaaltijd eet, serveer ik er graag paratha’s bij. En nee, tot een paar maanden geleden had ik daar zelf ook nog nooit van gehoord. Maar sinds ik ze voor het eerst proefde, ben ik zó’n fan van deze Indiase flatbreads! Ik vertel je er alles over.
Paratha’s zijn flatbreads uit Indiase keuken. Het zijn súper smaakvolle platte broodjes met boterachtige laagjes en een knapperige textuur, die ontstaan door het gebruik van ghee of olijfolie tijdens het bakken. Ze worden vaak geserveerd met yoghurt, chutneys of curry’s. Of zoals ik, lekker op zijn Hollands bij een warme kom pastinaak soep met prei en een klodder romige labneh! De broodjes zijn neutraal van smaak en je bereidt ze heel makkelijk (zo hup uit de diepvries) door ze kort aan beide kanten goudbruin te bakken in een koekenpan. Ik koop paratha’s kant en klaar ingevroren en ik heb sindsdien altijd een paar pakjes op voorraad in de vriezer.
Ik vind pastinaak zó’n ondergewaardeerde groente. Pastinaak is enorm voedzaam (hallo vezels, vitaminen en antioxidanten!) en vanwege zijn zoete anijsachtige smaak perfect om soep van te maken. En je soep wordt er óók nog eens extra romig van. Pastinaak gaat goed samen met diverse smaken, van frisse kruiden zoals dille, groente als prei, ras el hanout kruiden, tot aan pittige toppings zoals chili-olie.
Kortom, pastinaak is een voedzame, smaakvolle en veelzijdige groente die perfect is voor een heerlijke kom soep!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 26 januari 2025 door beaufood