
De pesto maak je zelf. Je doet alle ingrediënten voor de pesto behalve de olijfolie in het hakmolentje van de staafmixer. Dan doe je er beetje voor beetje de olijfolie bij tot dat de pesto smeuïg genoeg is. Het is altijd lastig om exact de hoeveelheid olijfolie aan te geven. Sommige noten nemen namelijk wat meer olie op dan anderen. Wanneer je mijn verhouding niet smeuig genoeg vindt voeg dan gewoon nog wat extra olijfolie toe. Vergeet niet op smaak te brengen met wat zout! Over zout gesproken.. Kook de pasta ook in flink gezouten water. Veel mensen koken hun pasta met te weinig zout. De Italianen gooien er zelf ook echt een flinke hoeveelheid zout in om de pasta op smaak te krijgen. Die gaan niet achteraf met zout aan de gang. Het meeste zout verdwijnt bij het afgieten, dus je hoeft echt niet bang te zijn dat je te veel zout binnenkrijgt. En wat dan de graadmeter is? Ik doe altijd de Noordzee, inderdaad goed zout dus!
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 06 april 2019 door UitPaulinesKeuken