Ik at deze goddelijke pasta scampi met knoflook en zeekraal een tijdje terug bij Hippie Fish. Dit is by far mijn favoriete beachclub in Zandvoort. De sfeer is top, het interieur fantastisch en de menukaart om je vingers bij af te likken. Deze pasta scampi is een van hun specialiteiten. Het restaurant was vanwege de corona maatregelen nog gesloten, maar ze waren wel open voor afhaal. Daarom pakten Mike en ik aan het einde van de middag de auto en reden voor de eerste keer samen met Louen naar het strand. De zon scheen volle bak, we ploften neer in het zand en we bestelden twee porties van deze pasta scampi met zeekraal. Met maar een uurtje rijden had ik voor heel even een vakantiegevoel. Wat is het strand toch heer-lijk. En die pasta ook!
Zelfs zo heerlijk dat ik hem thuis de volgende dag namaakte. Pin me er niet op vast dat hij precies hetzelfde is, maar lekker is hij zeker. Ik ben mega fan van zeekraal en al helemaal in combinatie met gebakken gamba’s en knoflook. Zeekraal koop je tegenwoordig gewoon bij de meeste supermarkten (in het visvak) en vaak is het ook verkrijgbaar bij de vis- of groenteboer. Wist je dat zeekraal ook rauw heerlijk is? In het originele recept zitten trouwens ook mosselen, maar die liet ik achterwege en nam in plaats daarvan gewoon extra veel gamba’s ;)
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 18 juni 2020 door beaufood