Pasta pesto ovenschotel

Tomaten. Je hebt ze in allerlei soorten en maten en naast een heerlijke zoete bite zitten ze ook nog eens bomvol voedingsstoffen. Maar.. De ene tomaat is de andere niet. Ik ben benieuwd naar wat voor tomaten jij koopt in de supermarkt. Ga je voor een goedkope optie of kies je voor smaak en kwaliteit? Ik ging voorheen gewoon voor de goedkoopste tomaten, maar dat is verleden tijd sinds ik mezelf verdiepte in de smaak van een tomaat. Om een lang verhaal kort te maken, je proeft een wéreld van verschil tussen een dieprode tomaat van kwaliteit en een bleke goedkopere tomaat. Een goede tomaat is echt een toevoeging aan je gerecht en geeft héél veel smaak af.

Vorige week mocht ik tijdens een event in de kookstudio van Smulweb aan de slag met JOYN tomaten van Looye Kwekers. Een trostomaat van Hollandse bodem. Super smaakvol, stevig van structuur en dus perfect om mee te kokkerellen. Probeer het zelf maar eens. Neem een hap van een gewone tomaat en een hap van een JOYN tomaat. Ik weet zeker dat ook jij direct verschil proeft. Ik ging de proef zelf aan en maakte een rode pesto van gewone tomaten en een pesto van JOYN tomaten. Mag jij raden welke het lekkerst was ;) Samen met andere foodies werden we opgedeeld in teams en gingen we aan de slag met lekkere gerechten met tomaat als een van de ingrediënten. Dit was het resultaat!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 29 maart 2018 door beaufood