Deze pasta met spinazie is een echte gezinsfavoriet. Je maakt hem binnen 20 minuten en weet je wat ook fijn is aan dit recept: je hoeft maar 1 ingrediƫnt te snijden! Zelfs dat is niet perse nodig, wanneer je een potje met in reepjes gesneden zongedroogde tomaat koopt. Kortom niets wat je weerhoudt om deze vegetarische pasta eens te maken. Wij maakten deze pasta met spaghetti (omdat we dat altijd in huis hebben), maar je kunt gerust jouw eigen favoriet gebruiken. Begin met het koken van de spaghetti, dat duurt het langste. Omdat we ook zo min mogelijk pannen vies willen maken kook je de aspergetips de laatste paar minuten met de pasta mee. Die hoef je niet heel lang te koken, ze zijn al in 3 minuten gaar. Roerbak daarna de spinazie met balsamicoazijn en schep de stukjes zongedroogde tomaat er door. De spinazie kun je het beste in fasen roerbakken. Je hebt namelijk behoorlijk wat nodig! Ons advies: kook deze pasta met spinazie direct nadat je de boodschappen hebt gedaan, want twee van die zakken spinazie van 400 gram nemen nogal wat ruimte in de koelkast in! Het lijkt overdreven veel, maar wanneer je een paar keer de spinazie in de pan heen en weer geschept hebt blijft er altijd weinig van over. Eet smakelijk!
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 03 maart 2021 door UitPaulinesKeuken