Pasta met sperziebonen en ansjovisboter

Het lijkt heel eenvoudig dit recept, dat is het ook, maar uit enthousiasme voor hoog vuur en nog sneller klaar willen zijn kan het ook flink misgaan. Toen ik de traditionele variant van dit gerecht voor het eerst maakte was ik iets te enthousiast met het vuur onder de pan. Ik kook graag op hoog vuur moet je weten. Bij dit soort gerechten moet ik mezelf altijd ongelooflijk goed inhouden en ook eens een ander pitje gebruiken op het fornuis. De bedoeling is dat de knoflook smaak afgeeft aan de olie, en geen verbrande smaak. Waarschijnlijk weet je wel dat knoflook heel snel verkleurd. Zet de pan op een zo laag mogelijk vuur (of electrische stand), een vlamverdeler zou zelfs heel handig zijn. En dan komt het helemaal goed. Eigenlijk is het best grappig, het is een snel gerecht maar toch moet je er rustig aan mee doen!

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 30 juli 2019 door UitPaulinesKeuken