
Op deze manier eet ik toch gezond en hoef er niet voor in de keuken te staan. Een van mijn go torecepten is deze heerlijke pasta saus van (jawel) Jamie Oliver. De saus is super smakelijk en je kunt hem invriezen. Zo heb je altijd een portie saus achter de hand om te gebruiken wanneer je wat minder tijd hebt.
In het oorspronkelijke recept gebruikt Jamie een stoommand om de aubergine zacht te krijgen. Persoonlijk vind ik dat te veel gedoe en heb er voor gekozen om de groente in de oven te garen. Voor mij veel makkelijker en de smaak is nog steeds top!
Oven op 180 graden | Pan voor de pasta | Hapjespan voor de saus | Snijplank | Mes | Vijzel
Voor 4 personen
2 aubergines
1-2 verse rode pepers (optioneel)
40 gr pijnboompitten
2 tenen knoflook
1 bosje verse basilicum (30 gr)
olijfolie
2 blikken tomaten (gepeld of blokjes) van 400 gr
300 gr gedroogde (volkoren) fusilli
200 gr ricotta
10 gr Parmezaanse kaas
Lees verder op www.goodfoodlove.nl
Geplaatst op 18 februari 2019 door goodfoodlove