Om de aardappelsoep een lekkere smaak te geven begin je eerst met de uien en knoflook zachtjes te fruiten. Wanneer je hier even de tijd voor neemt, komen er meer smaken vrij dan wanneer je dit in 1 minuut gedaan wilt hebben. 4 Minuutjes op laag vuur is prima. Voeg dan de stukjes aardappel toe en bak ze even 2 minuten mee. Voeg dan de groentebouillon toe, laat de aardappels zachtjes gaar koken en klaar ben je! Even pureren met de staafmixer en daarna garneren met zalmsnippers en verse bieslook. Voor een extraatje meng je de crème fraîche met verse bieslook en een klein beetje mierikswortel. Je kunt het er bij geven om op het brood of de broodsoldaatjes te smeren of als een swirl door de aardappelsoep roeren. Beiden zijn heel lekker.
De broodsoldaatjes maak je van ongesneden zuurdesembrood, wat je zelf in lange dikke repen snijdt. Ik bak ze daarna goudbruin in wat boter in een koekenpan. Beetje zeezout er overheen en smullen maar!
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 31 maart 2018 door UitPaulinesKeuken