Pappardelle met doperwten, ricotta en pangrattato

Pappardelle met doperwten en pangrattato, dat klinkt in ieder geval lekker Italiaans. Is het ook, maar het klinkt veel mooier dan het is. Pangrattato betekent gemalen brood. Ze bedoelen er in Italiƫ ook wel mee Parmezaanse kaas voor de arme lui. Daar komt het dan wat mij betreft niet bij in de buurt maar misschien met een beetje extra voorstellingsvermogen en al heel lang geen Parmezaanse kaas tot je beschikking lijkt het er misschien toch wel op! Het is in ieder geval strooibaar, lekker knapperig en perfect als topping. Aan de pangrattato kun je een smaakje geven door wat knoflook, kruiden of zoals in dit geval uitgebakken spekreepjes er door heen mengen. Het smaakt niet zo als Parmezaanse kaas maar wel heel lekker.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 03 juni 2020 door UitPaulinesKeuken