Vandaag een lekker recept voor een zomerse salade. Het is een panzanella salade, dat betekent broodsalade. Of salade gemaakt van oud brood. In het traditionele recept wordt het brood niet geroosterd of gebakken, maar ik vind dat nou juist extra lekker. De grap is dat het oude brood de dressing opneemt en zo een heerlijke smaak krijgt. Een goed no waste receptje dus. Om deze salade lekker zomers te maken gebruik ik doperwtjes, peultjes en groene asperges als groenten. Met de citroenazijn dressing erbij maakt het een heerlijke maaltijd salade. De peultjes gebruik je rauw, daarvoor moet je ze heel dun snijden. Het geeft deze panzanella salade een extra leuke twist.
Heb je geen oud brood? Scheur het brood wat je hebt in stukken, zet de oven aan en verwarm op een lage stand. Laat het brood dan uitdrogen. Niet roosteren maar uitdrogen. Je kunt het brood ook in stukken snijden en dan in de zon zetten, dat geeft hetzelfde effect. Het is dus niet gebruikelijk maar ik bak het brood nog lekker in de roomboter knapperig. Beetje zeezout er over en door de andere ingrediƫnten mengen.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 19 mei 2020 door UitPaulinesKeuken