Panna cotta met gorgonzola

Panna cotta wie kent het niet? Het betekent letterlijk gekookte room en staat in Italië bijna overal op de dessert kaart. Afgelopen vakantie at ik voor het eerst een hartige panna cotta bij Da Marchesi en was direct verkocht. Dit voorgerecht wilde ik zeker in mijn kerstmenu hebben. Dit is een winterse versie van panna cotta met gorgonzola. En houd je niet van deze blauwe kaas, dan geef ik je een alternatief met pesto.

De smaak van deze hartige panna cotta is heel delicaat. Mijn advies is dan ook om kleine glaasjes te vullen. De geroosterde walnoten zorgen voor een fijne crunch in combinatie met de zachte room. Voor het “wauw” effect steek je er een blaadje roodloof in. Dit smaakt fantastisch bij de gorgonzola en zo wordt de presentatie extra feestelijk. Het is immers kerst en dan is het leuk om uit te pakken.

Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl

Geplaatst op 19 december 2016 door linda