Naar aanleiding van de 2-ingrediënten-pizza van Marjolijn (Oerspronkelijk) bedacht ik dat ik van deze bodem ook wel eens wraps zou kunnen maken. Voor ik het wist was ik Marjolijn al aan het whatsappen, iets in de trant van ‘ik ga nu wraps maken van jouw pizzabodem!’ (ja, dat soort kookberichten sturen wij elkaar, en we vinden het nog leuk ook). Daarop volgde een gesprek met ideeën hoe ik die wraps het beste zou kunnen maken, met wat gelatine erin, of juist zonder.. Zou het zonder gelatine dan wel stevig worden, etc.
Ik besloot het maar gewoon te proberen en maakte 2 verschillende mengsels: eentje met gelatine en eentje zonder. Het resultaat was eigenlijk exact hetzelfde! Beide mengsels waren veranderd in mooie, stevige, elastische wraps. Beide soorten scheurden niet en kon ik gemakkelijk vouwen, ook toen ze volledig afgekoeld waren.
Gelatine toevoegen was dus niet nodig en des te meer bedacht ik me hoe geweldig bakbananen zijn, zeker in een Paleo voedingspatroon en al helemaal wanneer je een auto-immuun protocol volgt. (deze wraps zijn namelijk ook vrij van noten, zaden, nachtschades en eieren!)
Daarnaast vormen ze een heel goede bron van zetmeel die ook nog eens gemakkelijk verteerbaar is.
Ingrediënten (voor 2 porties)
Paleo wraps
Vulling
Geplaatst op 02 juli 2017 door eetpaleo