Het is even geleden, maar het is eindelijk gelukt om een heel erg lekkere paleo worteltaart te maken. Althans, dat vind ik. 😉
In het verleden probeerde ik zo af en toe een worteltaart te maken, maar dat lukte me nooit helemaal. Ten eerste gebruikte ik altijd amandelmeel en daardoor werd mijn taart niet alleen erg zwaar, maar ook iets minder gezond. (amandelmeel oxideert helaas wanneer je er mee bakt) Het was het gewoon allemaal net niet. Erg zonde, want worteltaart (carrotcake) kan zo ontzettend lekker zijn.
Daarom besloot ik het nu nog maar eens te proberen: met kokosmeel, maar dan zo dat het niet een grote kleffe hap wordt. Daarnaast zoette ik de paleo worteltaart alleen met dadels: geen honing, geen ahornsiroop, dat is eigenlijk helemaal niet nodig wanneer je sappige, kleffe Medjool dadels gebruikt. Daardoor krijgt je taart zelfs nog een beetje een karamelsmaak! Dus heb je zin om iets te bakken en nog een uurtje de tijd? Probeer deze taart dan eens.
Zorg wel dat je een deel invriest of dat je bezoek krijgt, want anders heb je grote kans dat je deze taart binnen enkele dagen helemaal op eet.
Oja, één belangrijk punt: onderstaand recept is voldoende voor één laag paleo worteltaart. Wil je ook zo’n mooie taart met 2 lagen? Dan zijn er 2 dingen die je kunt doen: a) snijd de taart doormidden, bestrijk beide helften met de frosting en leg ze bovenop elkaar. Hier haal je met gemak 6 porties uit. Of b) maakt het recept twee keer en leg beide bodems op elkaar nadat je deze met frosting hebt besmeerd. Zo heb je genoeg voor 12 personen.
In het recept zie je ook wat walnoten staan, maar deze kun je voor een notenvrije variant helemaal weglaten. Ze hebben verder geen invloed op de structuur van de taart.
Ingrediënten
Worteltaart
Frosting
Geplaatst op 01 april 2017 door eetpaleo