Paleo Witte Chocolade Cheesecake

Wanneer je Netflix een beetje in de gaten houdt, dan heb je ongetwijfeld van de serie ‘Zumbo’s Just Desserts’ gehoord! Het gebeurt niet vaak dat ik min of meer verslaafd raak aan een serie en deze dan ook meteen af wil kijken, maar deze keer was het raak. Dat is ook niet zo gek eigenlijk, want ik houd heel erg van desserts. Vooral om ze te maken, ook al heb ik met het opeten ervan ook geen probleem uiteraard! In één van de afleveringen maakte meneer Adriano Zumbo himself een witte chocolade cheesecake met gember en tijm. Verre van Paleo natuurlijk, maar de combinatie leek me zó lekker dat ik dat ook eens wilde proberen.

Nu geef ik meteen toe dat mijn desserts er bij lange na niet zo mooi uitzien als in de serie van Zumbo, maar dat maakt me eigenlijk ook helemaal niet uit. Zolang het maar lekker is! Ik zette mijn foodprocessor en blender dus aan het werk en maakte deze cheesecake. Helemaal glutenvrij en zuivelvrij natuurlijk, en vooral heel erg lekker. Echt heel lekker.

Je zou haast denken dat die Adriano Zumbo echt wel verstand heeft van smaakcombinaties 😉

Succes tijdens de feestdagen!

Zowel de basis als de kruimeltopping smaken naar heerlijke speculaaskruiden en de vulling is ontzettend romig. De gember komt subtiel naar voren en ook de tijm kun je er in terug proeven, zonder dat deze smaken overheersen. Dankzij de cacaoboter in de vulling komt er ook een heerlijke witte chocolade smaak in terug. Deze taart is gegarandeerd een succes tijdens de feestdagen, daar ben ik van overtuigd. Snijd ‘m dan in hele kleine puntjes en serveer met een bolletje zuivelvrij ijs. Of ga er gewoon lekker voor zitten op de bank met een kop thee erbij en een goed gesprek (of boek).

De ingrediënten & vervangers

De ingrediënten voor deze cheesecake zijn eigenlijk heel makkelijk te verkrijgen. Ikzelf bestelde een grote doos vol met noten, dadels, cacao boter en dat soort basisdingen bij Pit&Pit. Ik weet niet of je deze webshop kent, maar dit was de eerste keer dat ik er bestelde en ik kan al meteen zeggen dat ik dat vaker ga doen. De prijzen zijn gunstig, ze hebben overal lekker grote verpakkingen van (een pot arrowroot van 600 gram? Graag!) en het wordt netjes en snel geleverd.

Nee, ik word niet door Pit&Pit gesponsord, maar ik ben oprecht tevreden en dat mag dus ook zeker worden genoemd.

Wil je ingrediënten in deze witte chocolade cheesecake vervangen? Dat kan!

  • Gebruik rozijnen of gedroogde vijgen in plaats van dadels.
  • De amandelen kun je vervangen door andere noten naar keuze (maar hazelnoten, cashews, pecannoten, walnoten of paranoten zijn het lekkerste).
  • Cacao boter kun je vervangen door kokosolie, maar dan smaakt de taart niet meer naar witte chocolade natuurlijk, dus dat zou ik niet aanraden.
  • Honing kun je vervangen door ahornsiroop, maar ik heb deze keer wel echt bewust voor honing gekozen vanwege de smaak en kleur in combinatie met de overige ingrediënten.
  • Kokosmelk kun je vervangen door amandelmelk.
  • Wil je een minder zoete taart? Gebruik dan 60g honing, maar voeg wel 50 ml extra kokosmelk toe.

Verder zou ik niet aan dit recept sleutelen, al kun je dat natuurlijk altijd op eigen risico proberen.

De witte chocolade cheesecake

Klaar om de keuken in te duiken? Top! Hier is het recept

Ingrediënten
Bodem en kruimeltopping:

  • 350g Medjool dadels, zonder pit
  • 400g witte amandelen
  • 1 el speculaaskruiden

Vulling:

  • 350g cashewnoten
  • 125g honing
  • 120 ml kokosmelk
  • 2 el citroensap
  • 1½ cm gemberwortel, geschild
  • ½ tl gedroogde tijm
  • 120g cacao boter, au bain-marie gesmolten
  • 35g kokosolie, gesmolten

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 19 december 2017 door eetpaleo