Paleo Weed Burgers (met zeewier)

Zien deze weed burgers er niet ontzettend lekker uit? Oh wat heb ik hier van gesmuld zeg. Ik ben telkens op zoek naar nieuwe manieren waarop ik zeewier kan verwerken in mijn gerechten en ik moet zeggen dat dit deze keer heel goed is gelukt. In een hamburger! Dit recept is daarmee trouwens ook helemaal vegetarisch, mocht je het je afvragen.

Waarom ik zo graag zeewier eet? Nou, dat is simpel. Omdat het heel erg veel voedingsstoffen bevat. En je hoeft er lang niet zo veel van te eten als je zou denken om hier optimaal gebruik van te kunnen maken. In de pasta’s van Seamore vind je in één portie al meer dan genoeg jodium voor de hele dag, geweldig toch? Dit recept voor I Sea Veggie pasta is dan ook echt het proberen waard. Maar natuurlijk kun je zeewier op nog veel meer manieren verwerken in je maaltijden. De meest simpele manier is het strooien van zeewiervlokken over je gerechten, al is dat uiteindelijk wel een klein beetje saai.

Zeewierbacon

Vandaar dat ik de ‘I Sea Bacon‘ ook zo’n leuke uitvinding vindt – zeewierbacon. Niet echt natuurlijk, want er komt geen vlees aan te pas. Maar het is wel lekker zout en heeft een goede bite. Toen ze me vroegen om dit te testen heb ik het een paar weken lang gewoon zo rauw uit de zak gegeten, oeps! Inmiddels gebruik ik het steeds vaker in de keuken en niet alleen als snack, en ook in deze weed burgers heeft de zeewierbacon een prominente plaats.

Het recept

Het recept is eigenlijk heel makkelijk te maken. De broodjes maak je eerst, die kun je goed bewaren. Daarna ga je voor de weed burgers. Of je maakt gewoon alleen de weed burgers zonder broodjes, maar met een heerlijke salade erbij. Dat zou ook erg lekker zijn!

Ingrediënten
Broodjes:

  • 130g cassavemeel
  • 110g taromeel (of arrowroot of tapiocazetmeel)
  • ½ tl bakzout
  • ½ tl zout
  • 4 eieren (maat M)
  • 60 ml kokosolie, gesmolten
  • 1 el appelazijn
  • 1 el water

Weed burgers:

  • 350g zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 2 bosuitjes, fijn gesneden
  • 4 el verse koriander, fijn gesneden
  • 2 cm gemberwortel, geraspt
  • 1 handjevol I Sea Bacon (Dulse)
  • 100g amandelmeel
  • 50g cassavemeel
  • Peper en zout
  • 3 el kokosolie

Toppings:

  • Augurken
  • IJsbergsla
  • Kiemen

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 14 mei 2017 door eetpaleo