Eerder was op mijn blog al het recept voor Paleo Temaki sushi te vinden, maar nu is het me gelukt om ‘echte’ sushi te maken. Zonder rijst, dat dan weer wel. ;-)
Waar is de rijst dan van gemaakt? Bloemkool! Een van de meest veelzijdige groenten in de Paleo keuken. In eerste instantie had ik mijn vraagtekens of dit gerecht wel zou lukken.. Ik was bang dat mijn sushi ofwel niet op wilde rollen, ofwel uit elkaar zou vallen bij aanraking, maar niets was minder waar.
Deze sushi is zo opgerold (wel met gebruik van zo’n bamboe sushimatje), makkelijk te snijden (zolang je maar een scherp mes hebt) en prima te eten met chopsticks. Want wie sushi eet, hoort dat eigenlijk wel met stokjes te doen. (of met je handen, dat kan natuurlijk ook..)
In dit recept heb ik er voor gekozen om de sushi’s te vullen met wat gerookte wilde zalm en komkommer: een hele lekkere combinatie! Maar wees vooral niet bang om je eigen variant te maken.
De lekkerste dipsaus die je erbij kunt eten? Coconut Aminos!
Ingrediënten (voor 24 stuks)
Geplaatst op 18 augustus 2016 door eetpaleo