Paleo Snickers (glutenvrij, lactosevrij, eivrij)

Toen ik een soortgelijk recept online vond, wist ik één ding zeker: dit moest en zou ik ook maken. Want tsja.. Paleo Snickers!!

Uiteindelijk heb ik het originele recept natuurlijk weer zodanig aangepast dat er niet heel veel meer van over is gebleven, maar ik had ook niet anders van mezelf verwacht. Als recepten-maakster ben ik namelijk ontzettend slecht in het volgen van een recept. Ik zie altijd wel andere mogelijkheden of heb gewoon niet alles in huis en pas ik de hele boel maar aan. Het gaat om het idee, toch?

Uiteindelijk was ik met het maken van deze snickers wel ietsje langer bezig dan ik had gedacht: een uurtje of 2! Maar het was de moeite echt wel waard. Bovendien kun je tussendoor gewoon iets anders gaan doen (zoals de keuken schoonmaken omdat je niet voorzichtig was met de cacao) omdat je telkens moet wachten tot de lagen hard zijn geworden in de koelkast.

Heb je geen geduld? Dan smelt de onderste laag zodra je er een warm mengsel op smeert en loopt alles door elkaar heen. Je bent dus gewaarschuwd. 😉

Ingrediënten
Chocoladelaag

  • 140g kokosolie
  • 60g cacao boter (of meer kokosolie)
  • 200g Medjool dadels, zonder pit
  • 100g witte amandelen
  • 100g cacao

Nougat laag

  • 200g santen
  • 170 ml amandelpasta
  • 60 ml honing of ahornsiroop
  • ½ tl vanillepoeder

Karamel

  • 250g Medjool dadels, zonder pit
  • 180g witte amandelen
  • 120 ml kokosolie (vloeibaar)
  • ½ tl (Keltisch) zeezout
  • 6-8 el water

Topping

  • 100g gehakte cashewnoten

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 01 maart 2017 door eetpaleo