Ben jij ook zo dol op saté? Ik wel! Lekker mals vlees, goed gemarineerd in de meest smakelijke kruiden. En eigenlijk is het ook super makkelijk om te maken! De marinade maak je even snel in een blender (of met een staafmixer, wat je maar wilt) en vervolgens laat je de smaken in het vlees trekken. Wanneer het uiteindelijk tijd is om te gaan eten hoef je alleen het vlees maar op stokjes te doen en ze te bakken. Easy does it!
Deze Paleo saté is echt superlekker. In heel veel marinades wordt sojasaus verwerkt natuurlijk, maar in deze saté helemaal niet. Perfect voor iedereen die glutenvrij eet, of gewoon geen soja eet (zoals de meeste Paleo-ers, waarom dat is lees je hier). De perfecte vervanger voor sojasaus vind ik coconut aminos. Jaren geleden was dit alleen in de VS te krijgen, maar tegenwoordig vind je het in Nederland in verschillende webshops en zelfs in de schappen bij de EkoPlaza.
Oké, stel dat je deze saté gaat maken (een aanrader trouwens), wat eet je er dan bij? Bijvoorbeeld een lekkere salade, vooral in de zomer is dat natuurlijk perfect. Maar je zou ook kunnen denken aan een bowl gevuld met kort gebakken bloemkoolrijst, een uitje, wat knoflook, veel verse kruiden zoals koriander en munt, een scheutje vissaus… Ik krijg al honger als ik er aan denk. Al is dat vrijwel onmogelijk, want ik heb zojuist een flinke portie van deze saté op 😉
Houd je niet zo van kip? Dan kun je ook varkenshaas gebruiken om de saté van te maken. Ook erg lekker.
Satésaus is hier totaal niet bij nodig trouwens; deze sateetjes hebben al genoeg smaak van zichzelf.
Ingrediënten
Geplaatst op 24 augustus 2017 door eetpaleo