Ik heb zo’n vermoeden dat dit recept niet heel veel uitleg behoeft 😉 Pompoentijd is wat mij betreft namelijk altijd feest! Wanneer pompoenen in het seizoen zijn, zou ik ze liefst iedere dag eten (en dat doe ik soms ook!). Heerlijk om te roosteren in de oven en als een soort frietjes te eten, met zelfgemaakte mayo of gewoon met een beetje zout. Maar pompoen is óók heel lekker om in allerlei baksels te verwerken. Als traktatie.
Omdat je iets te vieren hebt of gewoon omdat het kan. Vooral in combinatie met chocola.
Vandaar deze pompoenbrownies! Heerlijk smeuïg en vooral vol van smaak. Echt het proberen waard.
Welke pompoen je hiervoor gebruikt maakt niet zo heel veel uit. Ikzelf kies meestal voor de oranje Hokkaido pompoen omdat je die in de meeste winkels wel kunt vinden én omdat je die niet hoeft te schillen. Maar je kunt natuurlijk ook een flespompoen gebruiken (zonder schil), of welk soort je maar wilt. Heb je echt helemaal geen zin om de pompoen zelf te snijden? Dan zou je zelfs kant-en-klaar gesneden pompoenblokjes kunnen kopen. Niet helemaal verantwoord voor het milieu (extra plastic) of voor je portemonnee (duurder) natuurlijk, maar het kan wel.
Ingrediënten (voor 9 - 12 stuks)
Geplaatst op 04 januari 2017 door eetpaleo