In het pompoenseizoen kan ik eigenlijk niet anders dan volop experimenteren met deze heerlijke groente. Echt, ik houd er van! En aangezien me heel regelmatig wordt gevraagd naar Paleo broodrecepten, bedacht ik dat het leuk zou zijn om een pompoenbroodje te maken. Nou, dat lukte 😀
Het broodje ziet er een beetje rustiek uit, maar mag er absoluut zijn. Goed van structuur, stevig genoeg om te beleggen maar óók heel lekker om gewoon zo te eten. Dus of je nu zoekt naar een onderdeel van je ontbijt of lunch of juist naar een lekkere koolhydraatarme snack; met dit broodje kun je echt alle kanten op.
Wat je erop kunt doen? Nou, ikzelf eet dit soort dingen meestal gewoon zonder beleg. Maar als ik je iets aan mag raden dan lijkt het me heerlijk met witte amandelpasta. Of met een beetje bosbessenjam. Of allebei! Maar ik zie het broodje ook helemaal voor me op de brunchtafel met een omeletje, spek en sla. Je kunt ‘m zowel hartig als zoet beleggen.
Zoals je misschien al weet ben ik er geen fan van om dit soort broodjes iedere dag te eten (Paleo baksels vormen niet de basis van het Paleo voedingspatroon), maar bij speciale gelegenheden of wanneer je je dagelijks brood echt mist, dan is een broodje als dit echt perfect.
Ingrediënten
Geplaatst op 05 november 2016 door eetpaleo