Paleo Pizza met Gehakt

Een Paleo pizza met een échte bodem maken, dat kreeg ik als verzoek. Lastig; want het is een hele uitdaging om een pizzabodem na te maken en deze ook echt naar pizza te laten smaken. Gelukkig had ik het nieuwste Paleo kookboek; Against All Grain, voor handen om inspiratie op te doen.

Onderstaand recept voor de bodem heb ik gebaseerd op het recept in het boek, met natuurlijk hier en daar wat aanpassingen. En het lukte! De Paleo pizza was zelfs te groot voor het grootste bord wat we in huis hadden; zoals het een pizza betaamt. Het is natuurlijk geen échte pizza, maar het komt zeker in de buurt. Let wel op: bak de bodem niet te lang, deze wordt al snel wat droog.

Met de topping kun je eindeloos variëren; neem in plaats van gehakt ook eens gerookte zalm, tonijn of plakjes goede Italiaanse worst en voeg wat kappertjes en olijven toe. Je zou zelfs een aantal mini-pizzaatjes kunnen maken en deze als borrelhapje/bijgerecht serveren tijdens een etentje.

Ingrediënten voor 2 pizza's

BODEM:

  • 150g rauwe cashewnoten
  • 40g kokosmeel + extra voor het uitrollen
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 2 grote eieren
  • 3 el water
  • ½ tl appelazijn
  • 2 el kokosolie
  • 1 el verse peterselie
  • 4 blaadjes verse basilicum

TOPPING:

  • 140g tomatenpuree
  • 1 el kokosolie
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen gesneden
  • 200g rundergehakt
  • 4 zongedroogde tomaten
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl zout
  • Peper naar smaak
  • 1 handje vol rucola
  • 6 blaadjes verse basilicum, fijngehakt
  • Optioneel: 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 01 juni 2017 door eetpaleo