Een paar jaar geleden was echt iedereen in de ban van de spiraalsnijder en het valt me op dat deze nu een beetje in de vergetelheid lijkt te zijn geraakt. Zonde, want dit heel fijne keukenhulpje is het echt waard om te hebben. Je maakt er bijvoorbeeld deze Pasta Puttanesca mee! Een heel fijn glutenvrij pastagerecht (zonder echte pasta natuurlijk) waarmee je de zomer absoluut in huis haalt.
Voor je je spiraalsnijder uit de kast haalt en enthousiast een knolselderij begint te schillen om dit recept te maken (tenminste, ik hoop dat je zo blij wordt van dit recept!), is een kleine waarschuwing wel op zijn plaats. Zo’n puntenslijper model spiraalsnijder gaat geen slierten van een knolselderij maken. Helaas. Zorg dus wel dat je een grote, stevige spiraalsnijder hebt. Zo eentje die eigenlijk best veel ruimte inneemt in de kast, maar waarmee je wel echt alle kanten op kunt. Ikzelf heb dit model, waar ik inmiddels 4 jaar dankbaar gebruik van maak.
Heb je eenmaal slierten gemaakt van de knolselderij? Dan is de rest van dit gerecht echt zó gemaakt. Vergeet trouwens niet de ansjovisfilets toe te voegen, die maken qua smaak echt een enorm verschil. Ben je vegetarisch? Dan kun je wat gezouten amandelen over het gerecht strooien na afloop (overigens ook een lekker extraatje voor iedereen die niet vegetarisch eet).
Ingrediënten
Bekijk het hele recept op EetPaleo.nl!
Geplaatst op 04 augustus 2017 door eetpaleo