Paleo Pad Thai met kip

Pad Thai, het gerecht wat vroeger (pre-Paleo) eigenlijk altijd uit een pakje kwam met een kant-en-klare kruidenmix. Toen vond ik het al lekker, maar deze Paleo variant is nóg lekkerder. De noodles maak je eenvoudig van een flespompoen, ikzelf gebruik hier het liefst mijn spiraalsnijder voor (serieus, dit is mijn favoriete keukengadget ooit!) maar je kunt ook gewoon platte slierten maken met een dunschiller of een julienne dunschiller gebruiken voor dunne noodles.

Er zijn echter 3 ingrediënten die onmisbaar zijn in dit gerecht:

  1. Coconut Aminos
  2. Vissaus
  3. Limoensap

Laat deze dus echt niet weg, anders wordt je gerecht niet zo lekker als het zou kunnen zijn.

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 400g kipfilet - in blokjes
  • 1 ui, in dunne halve ringen
  • 2 tenen knoflook, gepeld en fijn gesneden
  • 100g shiitakes, in plakjes
  • 1 flespompoen (ca. 1 kg)
  • Sap van 1 limoen
  • 3 el coconut aminos
  • 2 el vissaus
  • ½ tl gemalen chilivlokken
  • 4 el verse koriander, fijn gesneden
  • 1 handje geroosterde cashewnoen
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • 1 el kokosolie

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 04 oktober 2016 door eetpaleo