Vroeger bakte ik nog wel eens ‘echte’ oliebollen, voor ik erachter kwam dat ik zeker niet tegen gluten (of andere granen) kon. Toch vond ik oliebollen bakken altijd erg leuk om te doen, bijna therapeutisch zelfs. Ik herinnerde me ineens dat Astrid (voormalig eigenaresse van Oerkracht!) me eens had verteld dat zij een recept voor Paleo oliebollen had gemaakt. Dat wilde ik ook wel eens proberen! Uiteindelijk heb ik het recept van Astrid behoorlijk aangepast en is het heel anders geworden, maar oh wat zijn deze oliebollen lekker!
Ik moet er één ding bij zeggen: ze lijken zeker NIET op de originele oliebol. Helaas. Maar toch zijn ze zo lekker dat ik het recept echt met jullie wilde delen! Ze zijn namelijk wel heerlijk luchtig, niet klef, niet droog en vooral heel goed van smaak. Je kunt ze zelfs helemaal zonder suiker eten, want ook dan zijn ze óók heel lekker. Ze geven wel het echte ‘oliebollen met Oud & Nieuw-gevoel’ en dat kan heel wat waard zijn wanneer je voedselintoleranties/-allergieën hebt of wanneer je er gewoon voor kiest om geen granen te eten.
Het bakken van de oliebollen heb ik in een steelpan met kokosolie gedaan en dat ging eigenlijk heel goed. Dat bespaart je een hoop kokosolie waar je anders de frituurpan mee zou vullen én het zorgt ervoor dat je mooiere oliebollen kunt vormen.
Lekker met een beetje kokosbloesemsuiker!
Ingrediënten
Geplaatst op 28 december 2016 door eetpaleo