Deze lunch is echt ontzettend makkelijk te maken, maar wel een feestje wanneer je het op mag gaan eten: bananenpannenkoek met appel en een dip van notenpasta. Ja, pannenkoekjes als lunch! Heel leuk voor kinderen natuurlijk, maar ik neem het je absoluut niet kwalijk wanneer je het voor jezelf maakt. Het mag natuurlijk ook voor het ontbijt, of als voedzaam tussendoortje. Ze zijn lekker zoet van de banaan, en de eieren proef je helemaal niet.
Zijn die bananenpannenkoekjes dan wel gezond? Ja, absoluut! De enige ingrediënten zijn banaan, ei en een snuf vanillepoeder, en natuurlijk de kokosolie waar ze in zijn gebakken. Geen suiker, geen onnodige toevoegingen, geen meel; gewoon makkelijk, gezond en lekker. Helemaal paleo verantwoord en dus glutenvrij, lactosevrij en suikervrij. Voel je zeker niet schuldig als je deze pannenkoekjes eet.
Wist je dat plastic bakjes allerlei chemicaliën (zoals BPA en ftalaten) in je eten kunnen lekken? Daarom neem ik mijn eten zo veel mogelijk mee in een gezonde lunchtrommel; liefst gemaakt van RVS of glas.
Naast pannenkoekjes heb ik bij deze lunch ook wat stukjes appel en een lekkere dip in de lunchtrommel gedaan. De appel snijd je simpelweg in stukjes (besprenkel eventueel met wat citroensap om verkleuren te voorkomen) en schep daarna een flinke lepel noten- of zadenpasta naar keuze in een siliconen muffinvormpje, óf in een handig RVS dip-bakje.
Ingrediënten
Geplaatst op 22 augustus 2017 door eetpaleo