
Waan je binnen 20 minuten in Louisiana met deze Amerikaanse variant van paella: Paleo Jambalaya. Deze rijstschotel (zonder echte rijst natuurlijk) is perfect als ik na een drukke dag snel iets op tafel wil zetten. Niet alleen omdat je dit eenpansgerecht binnen no time hebt gemaakt, maar ook omdat het uit mijn twee lievelingsingrediënten bestaat: chorizo en bloemkoolrijst.
Regelmatig krijg ik de vraag waar ik chorizo koop, want er worden nogal eens een hoop onnodige conserveermiddelen en antioxidanten aan deze worst toegevoegd. Mijn favoriete chorizo is die van de EkoPlaza, met paprika en peper. Of die met knoflook, maar daar moet je uiteraard wel zin in hebben.
Chorizo is niet alleen super lekker in deze Paleo Jambalaya, maar ook in recepten zoals de Broccolisoep met knapperige chorizo of Chorizoburgers met coleslaw en friet. Of gewoon een plakje als tussendoortje 🙂 Het allerlekkerste is natuurlijk echte ambachtelijk gemaakte chorizo, die vind je bijvoorbeeld op de markt of bij een lokale boer.
Jambalaya is natuurlijk geen jambalaya zonder rijst. En die maak je heel snel en makkelijk zelf! Snijd 400 gram bloemkool in roosjes, maal alles fijn in de blender of keukenmachine en klaar is kees. Je snapt nu natuurlijk wel waarom ik zo graag met bloemkoolrijst kook 😉
Zelf eet ik deze Paleo Jambalaya regelmatig als diner, maar je kunt de restjes ook heel goed eten als (koude) lunch de volgende dag. Dan is ie stiekem nog lekkerder, omdat de smaken dan helemaal zijn ingetrokken. De rijstschotel blijft een paar dagen goed in een luchtdicht bakje in de koelkast of maximaal een maand in de vriezer.
Ingrediënten
1 el kokosolie
1 ui, in halve ringen
100g chorizo, in plakjes
1 courgette, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
400g bloemkoolrijst
100g gegaarde garnalen
3 el verse peterselie, fijn gesneden
Bekijk het hele recept op EetPaleo.nl!
Geplaatst op 05 oktober 2018 door eetpaleo