Je hebt het vast al door gezien de andere recepten op de site, maar ik ben echt dol op bakken. Zeker met Kerst in het vooruitzicht! Inmiddels zijn de Paleo (en dus glutenvrije en lactosevrije) traktaties die ik maak echt heel veel lekkerder dan ik ooit had gehoopt. Niet om op te scheppen hoor. Maar toen me werd verteld dat ik voor mijn gezondheid glutenvrij en zuivelvrij moest gaan eten, stortte mijn eetwereld wel een beetje in elkaar.
In Middelburg, waar ik toen vlakbij woonde, was één winkel waar ze glutenvrije producten hadden. De keuze was er best groot, maar om eerlijk te zijn waren al die glutenvrije dingen ook vrij van nog iets anders: smaak. Of er was gewoon extra veel suiker aan toegevoegd om het toch een beetje fatsoenlijk te laten lijken.
Het duurde dus niet zo lang voor ik me in de wereld van het Paleo-proof bakken stortte 😉
De eerste muffin-experimenten lukten best goed. En hey, het smaakte toch minstens zo lekker als de kant-en-klare muffin-mixen die ik eerst gebruikte. De keren erop bleken de experimenten nog lekkerder te zijn. En toen de met fondant beklede taarten hip werden, legde ik de lat ook nog iets hoger voor mezelf.
Hoe dat af is gelopen? Nou, zoals je misschien weet is er nu een heus hardcover Paleo Traktaties boek. En zoals je ziet maak ik nu weleens dit soort taarten!
Hoe dan ook. Ik vind dat iedereen moet kunnen genieten van een traktatie zo af en toe, gewoon wanneer de gelegenheid er voor is. Kerst bijvoorbeeld! Hoe leuk is het om gewoon mee te kunnen eten met het dessert? Dat je iets op tafel zet wat iedereen lekker vindt én waar je zelf geen buikpijn van krijgt? Deze taart gaat dat effect zeker hebben!
Let op: maak de frosting vlak voor het serveren. Wanneer je de taart inclusief frosting langer dan een paar uur in de koelkast laat staat, neemt de frosting behoorlijk af in volume. Het is dan nog steeds even lekker, maar ziet er wel ietsje minder mooi uit.
Ingrediënten
Cake: (1 laag)
Frosting:
Geplaatst op 21 december 2016 door eetpaleo