Paleo Bagels

Voor ik Paleo ging eten had ik nog nooit in mijn leven een bagel gegeten. Echt waar! Ik ging niet zo vaak buiten de deur lunchen en tsja, dan kom je ook niet zo snel met bagels in aanraking. Maar… die leuke broodjes met een gat erin trokken wel altijd mijn aandacht. Ze zien er gewoon zó leuk uit. Dus toen ik in het weekend eens zin had om te bakken besloot ik eens Paleo bagels te maken. Helemaal glutenvrij, graanvrij, zuivelvrij en suikervrij. Want, waarom niet?

Bakken met cassavemeel

Ook een goede reden om die zak cassavemeel die ik in de kast had staan eens tevoorschijn te halen. Ik had al wat vaker iets met cassavemeel proberen te maken, maar van de 5 recepten mislukten er 3 en dan laat je zoiets al snel weer staan. Cassavemeel heeft denk ik gewoon wat extra liefde nodig en een iets specifiekere combinatie van ingrediënten. Bakken met kokosmeel gaat tenslotte ook niet zo goed wanneer je dat de eerste keer probeert (tenminste, bij mij niet).

Kortom: tijd voor een volgende poging.

Deeg koken?

Deze bagels zijn verrassend simpel te maken. Je combineert de ingrediënten, kneedt er een deeg van en vervolgens komt een stap welke ik zelf best spannend vond. De bagels koken. Want ja, deeg koken, dat is niet iets wat je iedere dag doet. Gelukkig ging dat allemaal verrassend makkelijk! Er bleef maar een héél klein beetje aan de bodem plakken (echt minimaal) en de bagel kwam netjes boven drijven.

Lekker veelzijdig

De bagels zelf smaken echt geweldig. Lekker luchtig, een klein beetje een bite. Iets zwaarder natuurlijk dan ‘gewoon’ brood, maar dat is te verwachten. Hoe dan ook, deze bagels zijn super veelzijdig. Je kunt ze zowel hartig als zoet beleggen (mijn favoriet: notenpasta!). Of natuurlijk met avocado en een eitje of zelfgemaakte tonijnsalade… Ik geef gewoon vast een paar suggesties.

En als laatste.. Het recept! Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 125g cassavemeel
  • 110g arrowroot
  • 1 tl bakzout
  • ½ tl zout
  • 4 eieren (maat M)
  • 60 ml kokosolie, gesmolten
  • 1 el appelazijn
  • 1 el water

Topping:

  • 1 ei, los geklopt
  • 2 el sesamzaad

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 05 april 2017 door eetpaleo