Terwijl u en ik nietsvermoedend vakantievierden bedacht Conimex een reclame-actie om in Thailand het nationale gerecht te maken. Een gotspe. Thailand is immers bij uitstek het land van vers, vers, vers. De markten barsten van de groente, fruit en kruiden en overal zijn simpele straattentjes waar daarmee in een handomdraai iets lekkers wordt gemaakt. En dan wil Conimex ze pad thai gaan aansmeren op basis van ‘authentieke’ poedermix?
Uit een pakje: Conimex Streetfood Thaise Pad Thai
Rijstnoedels (rijst, tapiocazetmeel), sausmix (sojasaus (water, sojaboon, tarwe), gebrande suiker, water, knoflook, gemodificeerd maïszetmeel, aroma, tamarinde, kurkuma, kleurstof E150d, voedingszuur E270, garnalenpoeder, conserveermiddel E202), pinda’s.
Zelf toevoegen: 3 lente-uitjes, 1 ei, 2 eetlepels olie, 125 g taugé, 100 g gepelde rauwe tijgergarnalen.
Wacht even, zegt u nu, Conimex? Die waren toch van de Indische maaltijden? Jazeker, maar wij eten tegenwoordig liever Thais, Vietnamees of Filipijns; niet voor niets is het Chin.Ind.Spec.Restaurant intussen alom verdrongen door een All You Can Wok. Dat zagen ze bij Unilever natuurlijk niet met lede ogen aan, dus Conimex werd in rap tempo omgebouwd tot een universeel Aziatisch merk vol streetfood-maaltijdpakketten.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 14 februari 2021 door KokenmetKarin