Paas pavlova met citroen yoghurtroom. Een feestje voor op tafel en perfect voor tijdens de paasbrunch, bij de koffie of als dessert. Eigelijk is pavlova gewoon een super grote merinque. Het enige verschil tussen pavlova en merinque is dat pavlova een krokante en knapperige buitenkant heeft en een marshmallowachtige binnenkant. (Loopt het water je al in de mond?). Meringue mist vaak die smeuïge binnenkant. Deze paas pavlova is mega eenvoudig te maken en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. De basis van de taart is knapperig en zoet en we toppen hem af met een heerlijk frisse yoghurtroom en passievrucht. Ennn chocolade paaseitjes!
Het belangrijkste ingrediënt is eiwit. Dit eiwit klopt je op tot een luchtige massa en is de basis van pavlova. Klassieke pavlova staat alleen nogal bol staat van de suikers en daarom wilde ik graag aan de slag met een suikervrije variant. En dan bedoel ik écht suikervrij, dus ook geen stevia of andere suikervervangers. News flash: dat lukt dus niet. Suiker is redelijk onmisbaar in pavlova ;) Niet zozeer voor de smaak, als wel voor de structuur. Voor de lekkere krokante buitenkant en die marshmallowachtige binnenkant.. De suiker trekt een deel van het vocht uit het mengsel en daardoor wordt het schuim stevig. Dit resultaat bereik je alleen wanneer je suiker toevoegt aan de eiwitten. Of het nog beter kan? Jazeker! Als frisse tegenhanger van de zoete pavlova besmeren we de bovenkant met luchtige yoghurtroom.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 30 maart 2021 door beaufood