Een nieuw seizoen betekent nieuwe groenten en fruit. De laatste asperges worden nu echt verkocht, het wordt tijd voor nieuwe dingen, vooral veel sla in de zomer. Ik heb een handig overzicht van seizoensgroenten en fruit gemaakt, zodat je weet met welke producten je aan de slag kunt gaan.
Koken en werken met de producten van het seizoen past in een bewust eetpatroon. Bewust betekent namelijk ook dat je rekening houdt met het milieu, met de omgeving en met de natuur. Het is beter om groenten en fruit uit het seizoen te eten omdat het minder milieubelastend is om die bij de groenteboer te krijgen (denk aan het invliegen van sperziebonen midden in de winter, omdat de gemiddelde consument zo graag het hele jaar door sperziebonen eet!). Ook bevatten groenten en fruit in hun eigen seizoen de meeste vitaminen en mineralen. En ik kan me ook echt op bepaalde seizoensgroenten en fruit verheugen! Denk aan alle mooie zoete vruchten die er in de zomermaanden volop verkrijgbaar zijn..!
andijvie - aubergines - bleekselderij - bloemkool - broccoli - champignons - chinese kool - courgettes - doperwten - groene kool - komkommer - kropsla - lollo rosso - paksoi - paprika - peulen - postelein - prei - raapstelen - rabarber - rammenas - savooiekool - snijbonen - sperziebonen - spinazie - spitskool - taugé - tomaten - tuinbonen - veldsla - venkel - ijsbergsla
Lees verder op www.mindyourfeed.nl
,Geplaatst op 21 juni 2015 door mindyourfeed