Overnight oats met banaan en speculaaskruiden

Ik gebruik plantaardige hazelnootmelk omdat ik deze melk helemaal het einde vind qua smaak, maar je kunt natuurlijk ook havermelk, amandelmelk, koeienmelk of geitenmelk gebruiken. Oh, en omdat ik helemaal in de sinterklaassferen zit voegde ik er ook een flinke snuf speculaaskruiden aan toe. Het resultaat is een super romig en voedzaam ontbijtje, waar je in de ochtend maar twee minuten aan kwijt bent!

Tips voor de perfecte overnight oats!

  • de verhouding melk/havermout is cruciaal. Met tweederde melk tegenover eenderde havermout zit je altijd goed. Gebruik daarbij ook echt havermout en geen havervlokken.
  • voeg de toppings als noten, kokosvlokken en granola pas op het laatste moment toe, zodat ze niet zompig worden.
  • Voor de beste smaak voeg je een klein snufje zout toe.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 09 december 2019 door beaufood