Ovenschotel met zuurkool, rode peper, ananas en geitenkaas

Ik heb mezelf onlangs in de wereld van zuurkool gestort, omdat je veel meer met deze gefermenteerde groente kunt dan dat stampotje wat we allemaal wel kennen. Bovendien heb je tegenwoordig zelfs diverse soorten zuurkool bij de supermarkt liggen. Niet alleen de normale zuurkool, maar ook lekkere varianten. Zo kwam ik deze tegen bij Albert Heijn:

- Verse zuurkool met rode peper
- Verse zuurkool met dille en venkelzaad

Ik besloot de zuurkool met rode peper mee te nemen en een vegetarische ovenschotel te maken. Het leek me lekker om een zoetje bij de zuurkool en de rode peper te doen, dus ging ik voor ananas en rozijnen. Een ovenschotel mag geen ovenschotel genoemd worden als er geen kaas op zit. Daarom ging de geitenkaas ook in het winkelmandje!

Lees verder op www.ilovehealth.nl

Geplaatst op 20 december 2016 door ilovehealth